3.11.10

Rune Aasberg i Route du Rhum

Seiler Norge var begynt å benke seg rundt pc'en for å følge Rune og "Solo" i Route du Rhum. Her skulle vi hevde oss med hode høyt hevet.
Han slet litt til å begynne med. Mage virus, dårlig kommunikasjon og litt kluss med navigeringen. Han greide å henge med tross dette og var skikkelig tent på å vise hva han dugde til med "all systems go". Så meldte elektronikk problemer seg. Ting han har slitt med siden båten var ny for ett par år siden. Til slutt valgte han å bryte da båten var langt fra optimal å seile for en person. Han hadde høye ambisjoner og er knust etter flere år med iherdige forberedelser. For et engasjerende drama!
Når det er sagt så savner jeg litt mer delaktighet av mannen som tross alt er i sentrum av dette dramaet. Dette er nytt for oss nordmenn. I shorthanded mega seiling er veien mot målet vel så viktig, om ikke viktigere enn målet. Dette sett i sammenheng med eksponering og valutta for investerte midler. Hadde Rune hatt ett opplegg for mer direkte kontakt med omverdenen og muligheter for 2 veis dialog på alle plan, ville fokus på problemer underveis og kampen for å overkomme dem sikret ham fremtidig sponsor støtte og muligheter for å vise seilerverden hva han duger til. Hans ambisjoner og drømmer fortjener å få utfoldelse uten at det skal tære på ham som individ. Det finnes mange der ute som er villig til å investere i et total konsept. Å figurere høyt på resultat listen kan til sine tider komme som en ekstra bonus. 

Vi ser frem til å følge ham neste gang. Stå på Rune!


Ingen kommentarer: